Wonen

Zo ziet Intempo er van binnen uit

De Intempo-wolkenkrabber in Benidorm is eindelijk voltooid. Een kijkje in het gebouw onthult luxe, goud en een spectaculair panoramisch uitzicht over de Costa Blanca.

Benidorm heeft 16 jaar moeten wachten op de opening van de 198 meter hoge wolkenkrabber. Intempo met de karakteristieke diamant die de Twin towers in het midden bij elkaar houdt is klaar. Het zicht op de unieke “M”-vorm is vanaf de snelweg AP-7 nauwelijks te vermijden. Van buiten ziet Intempo er indrukwekkend uit , maar wat heeft het luxe gebouw aan de binnenkant te bieden?

Het entreegebied blaast bezoekers al weg met zijn luxe en goud. Maar dat is nog maar het begin en geeft een voorproefje van wat komen gaat. De keuze van liften is in eerste instantie echter verwarrend. Welke lift is de juiste? De wolkenkrabber heeft in totaal tien liften, waarvan er drie over de gehele hoogte van de twee torens gaan. De lift haalt een snelheid van 4,2 meter per seconde en snelt in 52 seconden naar de bovenste verdieping. De druk op uw oren is niet te vermijden.

Hier, bovenin in het gebouw strekt een fitnessruimte zich uit over een royale ruimte met uitzicht op het groenbruine landschap achter Benidorm. De wanden zijn bijna volledig van glas. U moet dus geen last van hoogtevrees hebben. In het gebied ernaast is er een gemeenschappelijke ruimte, die u uitnodigt om te ontspannen met comfortabele stoelen en een bar. Aan de andere kant van de diamant is er een spa. Alleen de beglazing geeft nog het gevoel van een rand. Dat verandert meteen op het terras. Dit gebied is het hart van het gebouw: jacuzzi’s, ligstoelen, stoelen en het adembenemende uitzicht.

De weg naar voltooiing was hobbelig voor de Intempo, die nu één van de hoogste gebouwen in Spanje en één van de hoogste woongebouwen in Europa is. Het project is gestart in 2005 en moest medio 2009 zijn afgerond. Talloze tegenslagen, waaronder de financiële crisis, verschillende wisselingen van bouwbedrijven en enkele juridische procedures, vertraagden de opening van de wolkenkrabber in Spanje. Binnenkort kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in de eerste van de 256 appartementen op 47 verdiepingen.

(Bron: Las Provincias)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button