Verkeer

Zo herken je onherkenbare busjes van de verkeerspolitie

De DGT let op verkeersovertredingen en langs de weg zal je dan ook regelmatig flitspalen en radarcontroles zien, alsmede auto’s en busjes van de DGT. Maar ze rijden ook met zo’n 15 onherkenbare busjes rond. Die zijn de inzet voor verkeersovertredingen, zeker sinds vorige maand de nieuwe Verkeers- en Verkeersveiligheidswet van kracht is geworden.

Naast de gebruikelijke uitrusting van het directoraat-generaal Verkeer, waaronder helikopters, drones, camera’s langs de weg en radarapparatuur, zijn er 15 ongemarkeerde bestelwagens waarvan de inzittenden zich tijdens het rijden concentreren op afleiding tijdens het rijden. Als ze je bijvoorbeeld een mobiele telefoon zien vasthouden, zelfs als je hem niet gebruikt, kun je een boete van 200 euro krijgen en zes punten van je rijbewijs verliezen.

Deze bestelwagens zijn meestal witte Ford Transit Custom-modellen (sommige zijn zwart of blauw) en omdat ze hoog zijn, hebben de agenten een beter zicht op bestuurders die een elektronisch apparaat vasthouden, of kinderen die niet op een veiligheidsstoeltje zitten, of inzittenden van het voertuig dat geen veiligheidsgordel draagt.

Geen van deze voertuigen heeft een DGT-kentekenplaat. Er is echter een klein detail, afgezien van het feit dat de agenten binnenin hun uniform dragen. Op de kentekenplaat staan ​​de initialen PGC, wat staat voor Parque Guardia Civil, en vervolgens een blok van vier cijfers en een letter die Guardia Civil-voertuigen identificeert. (Bron: Diario Sur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button