Politie

Zijn de kartonnen Guardia Civil patrouillewagens echt of nep?

Op Twitter gaat een video viraal op, wat leek op een nieuw initiatief van de Guardia Civil om automobilisten ervan te weerhouden de snelheidslimieten te overschrijden. Een politieauto op ware grootte nagemaakt, van karton, inclusief een batterij aan de achterkant om de zwaailichten te simuleren.

Het zou niet verwonderlijk zijn want dit soort dingen zijn eerder al eens gesignaleerd in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan en die effectief zijn gebleken. De Guardia Civil zelf is echter zelf achter deze video gekomen en heeft onthuld dat zij in ieder geval niet degenen zijn die de kartonnen auto hebben gemaakt en geplaatst.

Het doel van een dergelijke maatregel zou zijn om bestuurders ervan te weerhouden te diep op het gaspedaal te trappen. De neiging bij het zien van een politievoertuig is om gelijk snelheid te minderen, denkend dat het een mobiele radarcontrole zou kunnen zijn.

Om het nog erger te maken, zien we in de video hoe het kartonnen voertuig, strategisch geplaatst is zodat het perspectief in zijn voordeel speelt, en wordt omringd door pionnen, waardoor de zaak nog meer aannemelijker wordt. De Guardia Civil heeft benadrukt dat zij deze afschrikkingsmethode (de kartonnen patrouillewagen) niet gebruikt en dat zij de herkomst van de video gaat onderzoeken om vast te stellen wie deze op die locatie heeft geplaatst.

Alles wijst er blijkbaar op dat een signaleringsbedrijf dit schaalkartonnen voertuig ter bescherming in een bouwzone heeft geplaatst, zonder toestemming van de Guardia Civil.

De Guardia Civil heeft bevestigd dat zij dit soort voertuigen niet inzet! (Bron: autopista.es)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button