Zaterdag vijfde hittegolf en de ergste.

Zet je schap voor de vijfde hittegolf deze zomer aan de Costa Blanca! De piekhitte komt zaterdag en duurt tot dinsdagavond of woensdagnacht. Deze hittegolf zal de meest intense zijn die de regio Valencia tot nu toe heeft gehad met temperaturen boven de 40 graden. Troost is, dat het ook de kortste zal zijn.

Op verschillende plaatsen wordt het 40 graden of meer. De luchtvochtigheid zal variëren tussen 45% en 90%. Vooral landinwaarts aan de Costa Blanca en in Murcia zal het erg warm zijn. De regio Valencia kende deze zomer al 70 tropische nachten, een nieuw record.

Het zeewater is dinsdag in Valencia gemeten op 29,72 graden. De verwachting is dat het boven de 30 graden wordt nu de temperatuur flink gaat stijgen. Dit tropische golfslagbad zal voor problemen kunnen zorgen in het najaar als de gevreesde slagregens komen die vanwege de hoge zeewater temperatuur, kunnen uitgroeien tot ‘Gota Fria’ met de nodige overstromingen die daarbij gepaard zullen gaan.

Aanhoudende hittegolf aan de Costa del Sol

Ook in Malaga en aan de Costa del Sol is een code geel afgegeven. Hier wordt het tot 39 graden en die hitte zal zich vanaf zaterdag op veel plaatsen in Spanje verspreiden. Aan deze zonnige costa is de hitte de afgelopen twee maanden intens geweest en vrijwel non-stop. De temperaturen in Benidorm en directe omgeving zijn dankzij de gunstige ligging, prima uit te houden met temperaturen van rond de 30 graden.

ZATERDAG:

Alcoy: 24° tot 40°

Alicante: 25° tot 34°

Denia: 25° tot 41°

Elche: 23° tot 41°

Orihuela: 24° tot 43°

(Bron: AEMET)

Back to top button