Zaterdag de ‘Gran Hotel Bali Climb’ van 924 treden

Zaterdag de 'Gran Hotel Bali Climb' van 924 treden
24 april 2024

Aanstaande zaterdag keert de Gran Hotel Bali Climb terug, een pittige uitdaging waarbij deelnemers tegen de klok vechten terwijl ze de 43 verdiepingen van het iconische gebouw in Benidorm beklimmen.

De Climb to the Grand Hotel Bali staat op het punt zijn 18e editie te vieren. Het hotel in Benidorm is het hoogste hotel van Europa, met 43 verdiepingen, 924 treden en 190 meter hoogte. Aanstaande zaterdag zullen in totaal 500 atleten deelnemen in een van de drie categorieën die het evenement biedt: Uitgeruste brandweerlieden, Open en Elite.

Zaterdag de 'Gran Hotel Bali Climb' van 924 treden

De klim van het Gran Hotel Bali is een ‘brandweeridee’. Daarom leidt Miquel Tortosa, dit project al jaren en zorgt ervoor dat de beste specialiste het evenement bijwonen. In de categorie Brandweerlieden moeten de deelnemers naar boven gaan, gekleed in interventieuitrusting: brandwerend pak, persluchtfles, helm en laarzen. Ruim 30 kilo ballast. Terwijl Open- en Elite-deelnemers dit verkleed als atleet kunnen doen.

Deelnemers moeten de 43 verdiepingen in een zo snel mogelijke tijd trotseren. De te kloppen tijden liggen rond de vier minuten. Met een prijzenpot van €3000 euro zullen er atleten meedoen uit Italië, Duitsland, Canada, Mexico, Slowakije, Kroatië, Engeland, Polen en Australië. En een extra financiële beloning als iemand het lef, en de longen heeft om de huidige records van Christian Riedl (4′ 20”) en Suzy Walsham (5′ 31”) te overtreffen.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio