WonenNieuws uit Benidorm

Zal Playa Poniente het nieuwe Marbella worden?

De bouw van de iconische Delfin Tower startte in 2018 en men verwacht de oplevering later dit jaar. De verkoop was al in volle gang en onlangs is het duurste appartement in deze woontoren verkocht; 2,8 miljoen euro.

Het is de bedoeling dat de nieuwe wolkenkrabber deze zomer klaar is, na vier jaar bouwen aan wat een mijlpaal zal worden voor de skyline van de stad. Het is één van de duurste appartementen aan de Costa Blanca van 300 vierkante meter. De klant is IJslands, hij had een huis in Benidorm, vlakbij dit gebouw, maar hij is aangetrokken door Delifn Tower, gelegen aan het Poniente strand, die een rustiger en exclusiever profiel heeft. Hiermee lijkt langzamerhand een trend te ontstaan dat dit deel van Benidorm luxere appartementen krijgt voor mensen met een hoog inkomen, terwijl het Levante deel meer algemeen is, op wat uitzonderlijke villa’s na op de berg richting het kruis bijvoorbeeld.

Op deze manier is er altijd een vergelijking tussen de Costa Blanca met Marbella. En Benidorm zal deze beroemde badplaats in het zuiden wel eens kunnen overtreffen. Het heeft betere stranden, logistiek, natuur… maar een breder recreatie- en restaurantalternatief moet nog worden gecreëerd voor dit deel van de bevolking.

Delfin Tower is een gebouw met uniek karakter en het perfect maakt voor oudere mensen of stellen zonder kinderen, aangezien het weinig recreatieruimte heeft voor kinderen. Bovendien is het een goed alternatief voor Europese klanten die op zoek zijn naar een huis aan de kust om hun vakantie door te brengen en geen villa willen kopen in de nabijgelegen gemeenten die dan vervolgens met de auto naar het strand moeten.

Delfin Tower bestaat uit 44 woningen, 70 parkeerplaatsen en 44 bergingen. In hun gemeenschappelijke ruimtes hebben ze een zwembad van 350 vierkante meter, een fitnessruimte, een verwarmd zwembad met een sociale club op de 20e en 21e verdieping, evenals meer dan 3000 vierkante meter aan tuinen en sport faciliteiten.

Als curiositeit bereikten ze een overeenkomst met BMW die een i3-modelauto omvat, gecertificeerd voor CO2-emissies, een elektrische fiets en een oplaadpunt in elk van de 44 huizen in het gebouw. Hieronder een impressie van het gebouw en zijn interieur. (Bron: Alicante Plaza / Delfin Tower)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button