Nieuws uit Benidorm

Wolkenkrabbers van Benidorm dienen als test voor toekomstige luchttaxi’s

Voor liefhebbers van sciencefiction films is dit een droom die werkelijkheid kan worden. Echte voertuigen zoals luchttaxi’s die door de lucht vliegen. Er is nu een Europees project begonnen om dit te realiseren en het heeft Benidorm uitgekozen als test locatie, voorlopig met drones, omdat het moeilijk is om wolkenkrabbers te vermijden als obstakels en het is dan ook een uitdaging om hier een oplossing voor te kunnen realiseren.

De partners van dit initiatief, genaamd Delorean, proberen de basis te leggen voor het luchtvervoer van de toekomst, met drones en hun gebruik in een complexe stedelijke omgeving, voor het vervoer van mensen in zogenaamde luchttaxi’s en voor de bezorging van pakketten, aldus burgemeester Toni Pérez.

De keuze voor Benidorm is juist vanwege zijn vele wolkenkrabbers en zijn unieke skyline. De ideale omgeving om systemen te testen die ervoor zorgen dat drone-navigatie niet wordt beïnvloed door hoge gebouwen. Afgelopen woensdag hebben enkele technici het resultaat geëvalueerd van de eerste vluchten, die in april zijn gemaakt, evenals de voortgang in de ontwikkeling van het project, waaraan de gemeenteraad als partner deelneemt, via de luchteenheid van de Lokale Politie.

Vanuit deze afdeling hebben ze uitgelegd dat hoge gebouwen storingen kunnen veroorzaken in satelliet navigatiesystemen. Juist om dit soort problemen op te sporen en oplossingen te bedenken, werden in april die eerste testvluchten uitgevoerd, met name in de buurt van calle Bélgica.

Hoogleraar Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en voorzitter van de Drones Commission, Israel Quintanilla, heeft gezegd dat het combineren van conventionele transportmiddelen met drones niet alleen haalbaar is, maar ook dé manier zal zijn voor steden in de toekomst. Bovendien is het duurzaam en milieuvriendelijk en het ideale alternatief voor verkeersopstoppingen.

Quintanilla voegde eraan toe dat drones het mogelijk zullen maken om goederen en mensen snel, economisch en zonder uitstoot van broeikasgassen te vervoeren. (Bron: ABC)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button