Ondernemers

Winkels in Benidorm mogen van juni tot januari op zon- en feestdagen open

Winkels in Benidorm kunnen van half juni tot 5 januari op zon- en feestdagen geopend zijn. Dit meldt Lorenzo Martínez, wethouder voor Handel in de Staatscourant. Tot nu toe waren alleen enkele supermarkten en toeristenwinkels open.

Martínez wees erop dat dit goed nieuws is voor de sector en legde uit dat er ingegaan zal worden op het verzoek van de gemeenteraad van Benidorm om de winkeltijdenwet aan te passen zodat de openingstijden van commerciële vestigingen wordt verlengd op zon- en feestdagen. De gemeente wil de sector ondersteunen en proberen de commerciële activiteit te stimuleren om de economische crisis het hoofd te bieden. Daarom werd dit verzoek ingediend.

Zodra deze wijziging is goedgekeurd, mogen commerciële instellingen in Benidorm op zon- en feestdagen in de periode tussen 15 juni en 5 januari openen. Ze zijn vrijgesteld om open te zijn op 9 oktober, 25 december of op 26 december, omdat het feestdagen zijn, net zoals op 1 januari. De door het ministerie goedgekeurde resolutie is vier jaar geldig. (Bron: Diario Informacion).


plaatje

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button