Home Costa Blanca Finestrat heeft zijn Auto museum met oldtimers en film replica’s

Finestrat heeft zijn Auto museum met oldtimers en film replica’s

door admin
Finestrat heeft zijn Auto museum met oldtimers en film replica's

“Welkom in de jaren 50” gloeit het rode neonbord in het Museo del Motor aan de Calle Joan Fuster, 4 in Finestrat. Turquoise en wit gestreepte stoelen en banken rond een foodtruck, die de stijl nabootsen van een Amerikaans diner in de jaren vijftig, brengen bezoekers terug naar de jaren 50. En dan moeten ze de tentoonstelling nog binnen komen.

Vergapen aan old=timers

De recente opening voor het publiek van het Motormuseum in Finestrat, markeert het hoogtepunt van een ambitieus project om de regio te voorzien van meer dan 4.000 vierkante meter gewijd aan de autogeschiedenis .

Een uniek gebouw met drie verdiepingen is verdeeld in een permanente tentoonstelling van klassieke voertuigen en filmvoertuigen, evenals een ruimte gewijd aan opleiding en training van chauffeurs, een restauratiewerkplaats, een projectieruimte, een kinderspeelplaats, een restaurant (foodtruck) en een souvenir- en autowinkel.

Finestrat heeft zijn Auto museum met oldtimers en film replica's

De meer dan 60 auto’s in het museum in Finestrat dragen bij aan het gevoel van een reis door de tijd. Oldtimers en andere auto’s staan ​​in drie zalen en zijn te bewonderen in de modern ingerichte zalen van de tentoonstelling. De oudste tentoongestelde modellen dateren uit 1920, met auto’s zoals de “Chicken Butt”, de Citroën 5CV, bijgenaamd vanwege zijn vooruitstekende achterkant.

Maar de geschiedenis van de auto gaat ook hand in hand met de politieke en maatschappelijke situatie van de verschillende tijdperken en landen. Het museum aan de Costa Blanca herbergt onder meer het model M21 Volga, dat in de Sovjet-Unie is geproduceerd om te laten zien dat het kan concurreren met Amerikaanse fabrikanten. In het museum is ook een Trabant te zien, die als symbool van de DDR een stukje geschiedenis van het verdeelde Duitsland belichaamt.

Ook een bijzonder stuk is de limousine van Generaal Franco, een Cadillac Fleetwood 75, die doet denken aan de duistere geschiedenis van Spanje en zijn verzoening . De Amerikanen hadden de Spaanse regering drie van de voertuigen gegeven waarmee de dictator tijdens zijn bewind door het land reed.

Eén van de pronkstukken van de tentoonstelling is de Aston Martin Lagonda. Het is de eerste auto met een digitale console. Wereldwijd zijn er slechts ongeveer 600 van het model geproduceerd, waarvan er één in het Museum of the Motor staat. De rode sportwagen is niet machinaal maar met de hand gebouwd.

Vooral de laatste zaal van de tentoonstelling is interessant voor bioscoopliefhebbers: hier worden auto’s uit beroemde Amerikaanse films gepresenteerd. Hoewel dit niet de originelen zijn, zijn er enkele zeldzame modellen te zien. Zoals de DeLorean uit de Back to the Future-films.

Op zaterdag 22 april om 10.30 uur komen de supercars naar het museum als extra evenement in Finestrat. Algemene toegangsprijs voor het museum (ouder dan 16 jaar): € 12 / persoon. Jeugdticket (6 tot 16 jaar): € 7 / persoon. Meer informatie is te vinden op de website van het museum.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?