Weggehaalde verkeerslichten Altea zorgen voor problemen busvervoer

weggehaalde verkeerslichten Altea zorgen voor problemen busvervoer
29 maart 2024

Het gemeentebestuur van Alfàs del Pi en busbedrijf Avanza, die de 18 gemeenten van de Marina Baixa met elkaar verbindt, hebben hun bezorgdheid getoond over de problemen die het weghalen van de verkeerslichten op de weg Altea-Albir met zich meebrengt.

Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Alfàs werd de verslechtering van de dienstverlening besproken. De afschaffing van de verkeerslichten voor de Altea Nautical Club en op een paar meter van de rotonde van het restaurant El Chiringuito, in Altea, verdubbelt de reistijd tussen l’Alfàs del Pi en Altea. Dit is door Avanza Movilidad Levante meegedeeld aan de gemeenteraad van Alfàs del Pi, waar de eerste klachten van passagiers, zowel uit Altea als l’Alfàs del Pi, binnenkwamen.

Tot nu toe had deze weg tweerichtingsverkeer. Sinds een paar dagen is er nog maar één rijstrook beschikbaar, richting het zuiden naar l’Albir, en de andere rijstrook is gereserveerd voor voetgangers.
Om naar Altea te gaan moet u de N-332 gebruiken. Daardoor moeten de bussen Albir binnenrijden om passagiers op te halen en, om naar Altea te gaan, terugkeren naar de N-332.

Deze nieuwe situatie heeft geleid tot een toename van de tijd die nodig is om de reis tussen de twee naburige steden te maken en als gevolg daarvan is ook de frequentie van de ritten beïnvloed.

Het busbedrijf heeft gewaarschuwd dat de situatie in de zomer kan verslechteren als gevolg van de toename van het verkeer op de N-332 en de files die optreden als deze door Altea rijdt. Vandaar de bezorgdheid van de gemeenteraad van Alfàs del Pi en Avanza Movilidad Levante, aangezien deze nieuwe situatie een verslechtering veroorzaakt van de openbaarvervoerdienst die zij tot nu toe leverde. (Bron: Alicante Plaza)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Altea vraagt ​​ busmaatschappij Avanza om de haltes richting l'Albir te behouden

Altea vraagt ​​Avanza haltes richting l’Albir te behouden

Busbedrijf Avanza is door de gemeente Altea gevraagd om met een oplossing