Costa Blanca

Weerstand in Torrevieja: “wordt geen tweede Benidorm”

Inwoners, inclusief de buitenlanders, zijn naar Torrevieja verhuisd omdat het niet op Benidorm lijkt, aldus een burgerbeweging die al 30 jaar bestaat. Men vreest voor een ernstige ingreep van het aangezicht van deze stad, als een project voor wolkenkrabbers doorgang gaat vinden.

De angst dat de hoogbouwprojecten die door het stadsbestuur door de PP worden gesteund van Playa Acequión naar Cala de Palangre en 15 woon- en hoteltorens moet krijgen, zullen het leven van de stad en haar toerisme radicaal veranderen. Torrevieja zou dan wel eens “het nieuwe Benidorm” kunnen worden, zo vreest men.

De plannen liggen nu ter inzage op het gemeentehuis. De twee hoge gebouwen van 28 verdiepingen in de wijk El Acequión, zijn bestemd voor vakantieappartementen, de andere staat gepland als hotel. Het project dat al door de stad is goedgekeurd, is omschreven als een “Verbouwing” van het Doña-park, dat populair is bij de bewoners.

Het historische park moet volgens velen zo onaangetast mogelijk blijven, vooral omdat er een aantal oude en zeer hoge eucalyptus bomen niet in de nieuwe plannen terug zijn te zien omdat de nieuwe bewoners dan kunnen genieten van een vrij uitzicht op zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button