Home Benidorm Water uit zwembaden wordt hergebruikt om straten schoon te spuiten

Water uit zwembaden wordt hergebruikt om straten schoon te spuiten

door admin
Water uit zwembaden wordt hergebruikt om straten schoon te spuiten

Ook dit jaar zal water uit zwembaden worden hergebruikt om straten schoon te spuiten. Deze week is dat ook weer het geval in Benidorm.

Mensen die vanwege reparatie of defect hun zwembaden of reservoirs moeten legen, kunnen de schoonmaakdienst van de gemeente hiervan op de hoogte stellen. Hun water zal dan gratis worden weggepompt en hergebruikt. De stad gebruikt het hele jaar door gezuiverd water om straten schoon te maken en parken en tuinen te irrigeren.

De afdeling Straatreiniging van de gemeente Benidorm en de concessiehouder van de dienst Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) maken ook dit jaar weer gebruik van water uit privézwembaden die de komende weken zullen worden geleegd vanwege reparatie- of onderhoudswerkzaamheden.

Al bijna twintig jaar biedt Benidorm deze gratis dienst aan om te profiteren van het water uit privé-eigendommen dat anders zal worden weggegooid. Een actie die wordt uitgevoerd aan het einde van het hoogseizoen, waarbij zwembaden of reservoirs worden geleegd. Volgens gegevens van de wethouder namen vorig jaar meer dan 15 gemeenschappen en particuliere woningen deel aan dit initiatief.

Afspraak maken

Gemeenschappen en individuen die hun zwembaden of reservoirs moeten legen om een ​​defect te herstellen of onderhoudstaken uit te voeren, kunnen contact opnemen met de afdeling Straatreiniging op telefoonnummer 966815498 of met de concessiehouder zelf op 965855184 om een ​​afspraak te maken.

Zodra de afspraak is gemaakt, zal FCC-personeel naar het pand komen om het water op te vangen via tankwagens en het later opnieuw te gebruiken voor het spoelen van straten. Dezelfde operatie werd afgelopen augustus al uitgevoerd in de twee zwembaden van het Palau d’Esports l’Illa-zwembad, waardoor er samen meer dan 400.000 liter werd hergebruikt, die diende om de straten gedurende ongeveer tien dagen schoon te spoelen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?