Wat vindt Benidorm van het toerisme dat hen bezoekt?

Wat vindt Benidorm van het toerisme dat hen bezoekt?
9 juli 2024

Opnieuw worden de zomervakanties op de kalenders van veel mensen werkelijkheid en zowel Benidorm als de bestemmingen van de Valenciaanse Gemeenschap zijn favoriet op veel lijsten met te bezoeken bestemmingen.

Maar de oorsprong van het toerisme in Benidorm gaat vele jaren terug, sinds de toeristische ontwikkeling begon in de jaren vijftig, toen de stad profiteerde van een stedenbouwkundig plan dat de bouw van wolkenkrabbers en hotels mogelijk maakte. Een feit dat destijds vernieuwend was en dat Benidorm tot een aantrekkelijke plek maakte voor zowel nationale als internationale bezoekers zoals we die nu kennen.

Enkele van de bekendste plekken zijn de stranden Levante en Poniente, evenals het aanbod aan themaparken zoals Terra Mítica, Aqualandia, Mundomar of Aqua Natura.

En dat is geen wonder, aangezien de verscheidenheid aan opties voor zowel strangasten, de winkelende mensen en de uitgaanstypes. Bovendien krijgen de jongsten dit jaar, net als vorig jaar, de transportvoucher zodat ze tegen lage prijzen door heel Spanje kunnen reizen.

Momenteel kiest Benidorm voor duurzaam toerisme. Het project ‘Verde Benidorm 2024-2026’ heeft een financiering van 5.500.000 euro uit Next Generation-fondsen waarmee 16 acties zullen worden uitgevoerd om een ​​duurzamere en digitalere stad te realiseren die vooruitgang boekt op het gebied van energie-efficiëntie en tegen klimaatverandering.

Ook zorgen

Er doen zich op dit moment echter ook veel problemen voor, zoals de toename van het aantal toeristische appartementen in vergelijking met woningen, die in verschillende delen van de Marina Baixa alarmbellen laat rinkelen. Ook de hogere prijzen in vergelijking met voorgaande jaren als gevolg van inflatie, is zorgelijk.

Radio Sirena vroeg de meningen van toeristen en burgers uit Benidorm over wat zij denken over toerisme in verschillende aspecten. Hoewel er ook kritiek is op verbeteringen op bepaalde vlakken, zijn veiligheid, zon en zee en gastronomie belangrijke punten van succes.

Wat de horecasector betreft, zijn de Engelsen, Duitsers en Nederlanders als nationaliteiten momenteel toonaangevend. Aan de andere kant stelt het rapport dat binnenlandse toeristen niet zoveel consumeren als buitenlandse toeristen.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws