Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat is het beste strand van Benidorm?
22 april 2024

Wat is het beste, prettigste strand in Benidorm? We nemen ze even kort onder de loep. Het Levante-strand, Poniente-strand, Mal Pas en de Tio Ximo-baai.

Levante-strand: Het is de bekendste van Benidorm en het belangrijkste beeld dat wordt gebruikt wanneer de stad wordt gebruikt in de media met zijn skyline en voetgangerspromenade. Het is een strand met een lengte van ongeveer 2 kilometer tussen Punta Pinet, in Rincón de Loix, en Punta Canfali, in het stadscentrum. 

De appartementen, hotels, restaurants en pubs liggen in hun geheel parallel aan de Avenida del Mediterráneo, één van de belangrijkste verkeersaders van de stad. Nadeel kan zijn dat dit het populairste strand is en dus ook het drukste waarbij het in de zomer vaak moeilijk is om een prettig plekje te bemachtigen.

De voordelen zijn de toegankelijkheid, zijn status als icoon en zijn diensten: het is volledig uitgerust, dankzij de oriëntatie kunt u het grootste deel van de dag zonnebaden.

Poniente-strand: begint recht voor de Puerto de Benidorm en strekt zich uit tot Cala de Finestrat. Het is ruim 3 kilometer lang en daarmee het langste strand. Het is ook breder dan Levante, dus meer plek voor iedereen. Eén van de meest karakteristieke elementen is de promenade, ontworpen door  Carlos Ferrater i Lambarri en Xavier Martí i Gal, en die werd erkend met de Nationale Architectuurprijs 2011. 

Wat is het beste strand van Benidorm?

Wat stedelijke ontwikkeling betreft, is Poniente een gebied in volle expansie van Benidorm. De multinational H10 heeft hier net haar eerste hotel in de stad geopend en er worden verschillende luxe gebouwen gebouwd zoals de Delfin Tower vlakbij Intempo, en binnenkort in gebruik worden genomen.

Mal Pas-strand: Dit kleine strand van slechts 120 meter ligt tussen Levante en Poniente en net onder het kasteel, van waaruit Benidorm zich verdedigde tegen de invallen van piraten. Het ligt in het hart van de oude stad, een van de belangrijkste toeristische plekken in de stad.

Wat is het beste strand van Benidorm?

Tio Ximo-baai: Ten slotte, aan de  voet van de Sierra Helada ligt deze kleine baai omringd door kliffen. Het valt op door zijn heldere water, waardoor het perfect is om te snorkelen. Het is ook meestal niet erg druk, want je moet hier al gauw de auto voor nemen. Daarnaast heeft het  bewakings- en strandwachtposten.

Wat is het beste strand van Benidorm?
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Rioolwater weer geloosd aan Amerador-strand in El Campello

Rioolwater weer geloosd aan Amerador-strand in El Campello

Het Amerador-strand in de gemeente El Campello is weer gesloten. De reden
Stranden zijn klaar voor Pasen

De stranden zijn klaar voor Pasen, het weer niet

De gemeenten langs de Middellandse Zeekust hebben de stranden klaargemaakt voor Pasen.