Nieuws uit Benidorm

Wat is het beste strand van Benidorm?

Smaken verschillen maar wat is voor u het beste, prettigste strand in Benidorm? We nemen ze even kort onder de loep.

Levante-strand: Het is de bekendste van Benidorm en het belangrijkste beeld dat wordt gebruikt wanneer de stad wordt gebruikt in de media met zijn skyline en voetgangerspromenade. Het is een strand met een lengte van ongeveer 2 kilometer tussen Punta Pinet, in Rincón de Loix, en Punta Canfali, in het stadscentrum. De appartementen, hotels, restaurants en pubs liggen in hun geheel parallel aan de Avenida del Mediterráneo, één van de belangrijkste verkeersaders van de stad. Nadeel kan zijn dat dit het populairste strand is en dus ook het drukste waarbij het in de zomer vaak moeilijk is om een prettig plekje te bemachtigen.

De voordelen zijn de toegankelijkheid, zijn status als icoon en zijn diensten: het is volledig uitgerust, dankzij de oriëntatie kunt u het grootste deel van de dag zonnebaden en het heeft sinds 1987 een Blauwe Vlag , wat de kwaliteit van het zand en de zijn wateren.

Poniente-strand: begint recht voor de Puerto de Benidorm en strekt zich uit tot Cala de Finestrat. Het is ruim 3 kilometer lang en daarmee het langste strand. Het is ook breder dan Levante, dus meer plek voor iedereen. Eén van de meest karakteristieke elementen is de promenade, ontworpen door  Carlos Ferrater i Lambarri en Xavier Martí i Gal, en die werd erkend met de Nationale Architectuurprijs 2011. 

Wat stedelijke ontwikkeling betreft, is Poniente een gebied in volle expansie van Benidorm. De multinational H10 heeft hier net haar eerste hotel in de stad geopend en er worden verschillende luxe gebouwen gebouwd zoals de Delfin Tower vlakbij Intempo, en binnenkort in gebruik worden genomen.

Mal Pas-strand: Dit kleine strand van slechts 120 meter ligt tussen Levante en Poniente en net onder het kasteel, van waaruit Benidorm zich verdedigde tegen de invallen van piraten. Het ligt in het hart van de oude stad, een van de belangrijkste toeristische plekken in de stad.

Tio Ximo-baai: Ten slotte, aan de  voet van de Sierra Helada ligt deze kleine baai omringd door kliffen. Het valt op door zijn heldere water, waardoor het perfect is om te snorkelen. Het is ook meestal niet erg druk, want je moet hier al gauw de auto voor nemen. Daarnaast heeft het  bewakings- en strandwachtposten.

Al deze stranden hebben sinds 1987 een Blauwe Vlag ,wat de kwaliteit van het zand en water moet waarborgen. (Bron: El Espanol)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button