Costa BlancaGezondheid

Waarschuwing voor grote concentratie Sahara-zand in de lucht!

Hoewel we op dit moment al zien dat de lucht erg donker is geworden door de aanwezigheid van Sahara-zand, wordt verwacht dat zondag naar verwachting de belangrijkste concentraties in het zuiden en oosten van Spanje zullen neerdwarrelen.

Volgens de richtlijnen van de WHO, wanneer dikke deeltjeswaarden, PM10 gemiddeld boven 50 mg / m3 zijn in 24 uur wordt dit beschouwd als schadelijk voor de gezondheid. En dat gaat morgen gebeuren. Er zijn weerkaarten die zelfs voorspellen dat op een gegeven moment 200-500 mg / m3 in het zuidoosten en de Balearen kunnen bereiken. Op de Canarische Eilanden, waar dit veel vaker gebeurt, zijn ze veel meer gewend aan deze Sahara-zand deeltjes in de lucht.

Hier alvast wat tips:
Wees voorzichtig bij kinderen, ouderen en mensen die lijden aan luchtwegziekten omdat ze schadelijke gevolgen kunnen ervaren van hun aandoeningen en let op symptomen bij personen met luchtwegziekten, zoals astma of (COPD). Ga morgen niet in de buitenlucht sporten en blijf niet onnodig lang in de buitenlucht en houd ramen en deuren gesloten. Een mondmasker dragen is ook een goede bescherming en die hebben we tegenwoordig immers altijd binnen handbereik. De overlast kan tot maandagmiddag aanhouden! (Bron: Laboratorio de Climatología – Universidad de Alicante).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button