Nieuws

Waarom de politie niets doet bij Balletje-balletje

Ze worden ook wel “The Potato Men” of “Trileros” genoemd. Het spel “trile” is al meer dan 30 jaar een serieuze plaag in Benidorm en volgens de burgemeester schaadt het de veiligheid van de toerist in Benidorm.

Eind Augusus 2019 is er daarom ook een motie aangenomen die deze praktijken bij wet moet verbieden. Maar zo simpel is het niet. Natuurlijk weet iedereen dat het oplichting is maar strikt genomen doen ze weinig fout als er onverhoopt toch politie door hun uitkijkposten glipt.

1. Het is niet illegaal om een ​​spel op straat te spelen.
2. Het is illegaal om op straat te gokken.
3. De “Trileros” gokken niet … ze doen alsof ze gokken. (Dat is een groot wettelijk verschil).
4. Wanneer een toerist besluit mee te doen aan het spel door een weddenschap te plaatsen, overtreedt de toerist de wet, niet de Trileros.
5. De Trileros gokken nog steeds niet… ze weten dat het een truc is, dus gokken dus niet.
6. Het geld wordt aangeboden door de toerist. Dat is geen diefstal.

Kortom, de enige mensen die de politie in theorie daadwerkelijk kan aanhouden, is de toerist. Om de politie in staat te stellen tegen de Trileros op te treden, moeten ze kunnen bewijzen dat het spel opzettelijk is opgezet als oplichterij om toeristen te bedriegen. Om te proberen te definiëren wat opzettelijk is, stelt de wet dat een bedrag van €400,- moet worden gevonden op de persoon / personen die de zwendel uitvoeren. De trileros zijn zich hiervan bewust en zorgen er simpelweg voor dat ze dat bedrag nooit op een bepaald moment bij zich hebben.

Dit betekent in feite dat de politie absoluut niets anders kan doen dan een kartonnen doos en een paar aardappelen in beslag nemen!

Aktueel

to Top