Home Costa Blanca Vuurwerkshow Calpe zet Romeinse archeologische vindplaats uit 2e eeuw in brand

Vuurwerkshow Calpe zet Romeinse archeologische vindplaats uit 2e eeuw in brand

door admin
Een vuurwerkshow zet een Romeinse archeologische vindplaats uit de 2e eeuw in Calpe in brand

De vuurwerkshow van ‘El Castell a la mar’ in Calpe eindigde zaterdagavond in een tragedie. Een raket van het vuurwerk, ter gelegenheid van de festiviteiten van de patroonheilige, werd door de harde wind afgeleid en belandde in de Romeinse archeologische vindplaats van de Baños de la Reina en vernietigde een gedeelte. De brandweerlieden van Denia, Benissa en Benidorm moesten de brand blussen en voorkomen dat deze zich verspreidde.

De Baños de la Reina de Calpe bestaat uit een Romeins paleis, mozaïeken, evenals kunstmatige poelen uitgegraven in de rotsen die dienden als viskwekerij. Ook kun je in deze structuren, gevonden in 1610 en opgegraven in 1792 warmwaterbronnen, een waterrad en vier stortbakken vinden.

Volgens de historici van het gebied zijn zowel het huis als het gebouw aan het einde van de 2e eeuw of aan het begin van de 3e eeuw gebouwd en aan het begin van de 5e eeuw verlaten.

De stad Calpe vierde afgelopen zaterdag het feest van de Virgen de las Nieves, met evenementen die begonnen met een waarschuwingsschot en een parade van de festivalcommissie. Om 12.00 uur vond de Hoogmis ter ere van de patroonheilige plaats en om 14.00 uur werd een ‘mascletà’ afgevuurd op de Plaza Mayor.

Om 20.00 uur werd de Heilige Mis opgedragen en aan het einde ging de processie door de straten van de gemeente. Vervolgens stond de Castell a la Mar op het programma, een ‘aero-aquatic’ vuurwerkshow die vanaf de Arenal-Bol strandbreker wordt geschoten en die, naar het schijnt, het ontstaan ​​van de brand heeft veroorzaakt. (Bron: ABC)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?