Vrouw met scootmobiel valt in ravijn en sterft

Een 58-jarige Britse vrouw stierf gistermiddag in Benidorm toen ze van een klif was gevallen in het natuurpark Serra Gelada, op de route naar het kruis. Een 8-jarige jongen, de kleinzoon van de overledene, raakte gewond bij dit ongeval.

De echtgenoot van het slachtoffer die ook in een soortgelijk voertuig reed, nadat de vrouw van de weg was geraakt, probeerde haar te helpen en raakte gewond toen deze probeerde bij haar te komen in het ravijn. De vrouw en haar echtgenoot reden op een gehuurde scootmobiel, nadat ze het iconische kruis hadden bezocht op de Camino de la Cruz, ter hoogte van de gebouwen Gemelos 28 en Villamarina.

De reddingsoperatie en berging van het slachtoffer nam zo’n twee uur in beslag door brandweer en politie. Die hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit ongeval. De gemeente Benidorm kampt al jaren met het grote gebruik en onzorgvuldig rijden met deze hulpmiddelen die door vrijwel iedereen gehuurd kunnen worden. Ook is de technische staat van deze scootmobielen soms niet in orde.

Back to top button