Politie

Vrouw gearresteerd voor fietsen stelen uit garages in Benidorm

De politie heeft een 40-jarige Spaanse vrouw gearresteerd in verband met de diefstal van meerdere fietsen uit gemeenschappelijke garages in Benidorm.

Twee van de gestolen fietsen, waaronder een elektrisch model ter waarde van 900 euro, zijn inmiddels teruggegeven aan hun rechtmatige eigenaren, een jongetje en een 77-jarige vrouw. Medio oktober begon een onderzoek naar aanleiding van een aantal fietsendiefstallen in verschillende buurtgarages in woonwijken. Agenten van de lokale en nationale Politie begonnen met het bekijken van beveiligingscamera’s.

Agenten observeerden de garages en wachtten tot de verdachte zou toeslaan. Tijdens zo’n observatie keek de politie toe hoe de vermeende dief een gemeenschappelijke garage binnenging en naar binnen kwam toen een van de bewoners vertrok.

Even later verliet de vrouw de garage op een gestolen fiets en liet die dicht bij de uitgangspoort van het complex staan en sprong over de muur en wachtte tot een andere bewoner binnenkwam om weer naar binnen te gaan en de fiets op te halen.

De politie denkt dat dit in beide gevallen een tactiek was, zodat de vrouw niet in verband werd gebracht met de fiets in de omheinde urbanisatie. Uit camerabeelden bleek ook dat de vrouw bij één van de overtredingen een mannelijke uitkijk leek te hebben. Ondertussen deed een politieteam ook onderzoek naar de diefstal van fantasiejuwelen uit een winkel in het centrum van Benidorm en na het bekijken van die beveiligingsbeelden waren de agenten er zeker van dat het dezelfde vrouw was die gezocht werd voor de fietsendiefstallen.

De verdachte werd snel geïdentificeerd en gelokaliseerd en na haar arrestatie werd ze ook in verband gebracht met de diefstal van een mobiele telefoon in een bar, die ook werd vastgelegd op beveiligingscamera. De 40-jarige, die een strafblad heeft, zal worden beschuldigd van diefstal bij de rechtbank van Benidorm.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button