Vooruitgang bij fietsenstallingen

Vooruitgang bij fietsenstallingen
7 mei 2024

Benidorm boekt vooruitgang bij de implementatie van haar Lage Emissie Zone. Bijna alle fietsenstallingen zijn operationeel of worden dat in de komende dagen. Dit project, dat essentieel is voor de milieustrategie van de stad, is bedoeld om de luchtkwaliteit aanzienlijk te verbeteren en een verschuiving naar duurzamere, schonere en efficiëntere vervoerswijzen te bevorderen.

De noodzakelijke infrastructuur voor de fietsenstallingen is praktisch voltooid, inclusief de installatie van geavanceerde meetapparatuur voor de luchtkwaliteit, die al operationeel is op verschillende belangrijke punten van de stad. Deze apparaten zijn uitgerust met geavanceerde technologie die meerdere verontreinigende stoffen kan monitoren, waaronder stikstofdioxide, ozongas, koolmonoxide, zwaveldioxide en PM10- en PM2,5-deeltjes (deze laatste kunnen de longen binnendringen en aanzienlijke risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen).

Wat de toegangscontrole betreft, zijn de meeste geplande camera’s op deze punten al geïnstalleerd, die zullen dienen om de omgeving van deze gebieden te bewaken en te controleren en om de bestaande verkeersomstandigheden te evalueren.

Het project heeft ook grote vooruitgang geboekt in de telecommunicatie-infrastructuur, met de voltooiing van de installatie van communicatieknooppunten. Deze vertakkingen zijn cruciaal voor het informatiebeheer en de coördinatie tussen de verschillende technologische systemen die zijn geïntegreerd, van verkeersmanagement tot milieu-monitoring.

Installatie van veilige fietsenstallingen

Als onderdeel van duurzame mobiliteit zijn er 10 overdekte, beveiligde fietsenstallingen geïnstalleerd. Deze zijn uitgerust met een videobewakingssysteem en een anti-diefstalapparaat en die alleen toegankelijk zijn via een app. Acht van deze modules zijn al voorzien van stroom en zijn volledig functioneel. Dit initiatief helpt niet alleen verkeersopstoppingen en vervuiling terug te dringen, maar bevordert ook een actievere en gezondere levensstijl.

Deze modules bevinden zich in Elche Park, Avenida Adolfo Suárez, Avenida Foietes, Palau d’Esports, Calle Barca del Bou, Stadhuis, Avenida Europa, Calle Francisco Llorca Antón, Plaza de Toros en Avenida de Benisa.

Ze worden allemaal toegevoegd aan de twee die al maanden bestaan ​​aan de Avenida Armada Española en Avenida Villajoyosa. Deze twee zijn nog niet operationeel, hoewel dat in de komende dagen wel het geval zal zijn.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio