Home Politie Voortvluchtige voor het martelen van twee mensen gearresteerd in Denia

Voortvluchtige voor het martelen van twee mensen gearresteerd in Denia

door admin
voortvluchtige van extreem geweld opgepakt in Denia

Agenten van de Nationale Politie hebben in Denia een gevaarlijke voortvluchtige gearresteerd die door de Duitse autoriteiten werd gezocht en die een Europees arrestatiesbevel had. De voortvluchtige, lid van een crimineel netwerk dat zich bezighoudt met drugshandel, stond erom bekend dat hij extreem geweld gebruikte om informatie te verkrijgen over andere criminele organisaties.

De gebeurtenissen waarvoor hij werd gezocht vonden plaats in Duitsland in april 2022, toen hij samen met andere leden van het criminele netwerk twee mensen martelde waarbij hij brandwonden veroorzaakte met aanstekers en wonden met een boor om informatie te verkrijgen over verschillende leden van een rivaliserende bende. 

Nadat de dader een telefonische afspraak had gemaakt met het slachtoffer, destijds minderjarig, spraken ze af op een openbare plek. Toen ze daar aankwam, omsingelden ze haar en dwongen haar haar mobiele telefoon in te leveren en in een auto te stappen. Van daaruit brachten ze haar naar een pand die werd gecontroleerd door leden van de organisatie, waar ze haar zwaar martelden om informatie uit haar te krijgen over verschillende leden van een rivaliserende organisatie.

Marteling met extreem geweld

De martelingen bestonden uit brandwonden met aanstekers en sigaretten, verwondingen aan de vingers met pijptangen en wonden aan de dij veroorzaakt door een boor.  Omdat het slachtoffer weigerde informatie te verstrekken, gebruikten de daders haar mobiele telefoon en deden zij zich voor als het slachtoffer om zo contact met een ander doelwit te krijgen. 

Ze dwongen haar, opnieuw met zwaar geweld, om naar het huis van een persoon te gaan en aan te bellen zodat ze open konden doen. Een moment om het huis binnen te dringen. Met dezelfde soort martelingen eiste hij een hoeveelheid drugs, die de persoon in kwestie niet had. Om die reden brachten zij de twee slachtoffers over naar een safe house waar zij, na hen met extreem geweld te hebben gemarteld, de betaling van een aanzienlijk geldbedrag kregen.

Gearresteerd op de parkeerplaats van een winkelcentrum

De voortvluchtige, die erom bekend staat extreem geweld te gebruiken om informatie te verkrijgen riskeerde een gevangenisstraf die kon oplopen tot 15 jaar. Daarom vluchtte hij uit Duitsland.

Dankzij het politieonderzoek zijn de agenten er eind augustus in geslaagd hem te lokaliseren. Hij bevond zich in een voertuig in Denia en korte tijd later werd hij aangehouden op de parkeerplaats van een winkelcentrum.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?