Verkeer

Volgend jaar ook nog geen treinverbinding met luchthaven

De zogenaamde mediterrane corridor, die de Costa Blanca met andere regio’s zou verbinden, is in de staatsbegroting van volgend jaar weer niet voorzien. Deze en andere plannen zijn niet opgenomen in de begroting voor 2022.

Ook een treinverbinding tot aan Alicante-Elche Airport stond hoog op de prioriteitenlijst, maar ook daar is geen geld voor. In de begroting van volgend jaar is 100 miljoen euro minder gereserveerd voor het spoor in vergelijking met de begroting van dit jaar.

In de provincie komt de grootste post, 19 miljoen euro, voor uitbreiding van een derde rijstrook op de A-7 in het traject tussen Crevillent en Orihuela. Een injectie van twee miljoen euro komt voor de verbetering van de N-332 in het traject La Vila noord-Benidorm-zuid en hetzelfde bedrag voor de renovatie van dezelfde weg die door de stad Altea loopt.

In totaal stelt de staatsbegroting voor om 232,5 miljoen euro te investeren in wegen in de regio Valencia. Het lijkt misschien dat automobilisten in de begroting van volgend jaar een hogere prioriteit hebben dan treinreizigers.

De luchthaven Alicante-Elche krijgt 19 miljoen euro om de veiligheid te verbeteren en duurzamere projecten te realiseren. Het milieu heeft op de luchthaven geen speciale prioriteit gekregen. De haven van Alicante krijgt 8,4 miljoen euro, die zal worden gebruikt voor nieuwe investeringen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button