Politie

voedselproducten in beslag genomen met gewijzigde vervaldatum

Agenten van de Nationale Politie van het politiebureau van Benidorm hebben in drie magazijnen meer dan 500.000 voedsel producten in beslag genomen waarvan de vervaldatum overschreden was en aangepast, om te worden verkocht aan consumenten. Drie personen zijn aangehouden.

Het onderzoek van de politie begon eind 2020 toen het politiebureau een bericht ontving over distributie en de verkoop van producten die over de datum waren. Zo ging het bijvoorbeeld om frisdrank en chocolade waarvan de houdsbaarheids datum was verstreken, maar door deze organisatie was aangepast.

De politie plaatste bewakingsapparatuur bij de winkel waar de goederen werden verkocht en zodoende kwamen ze de distribiteur op het spoor. Toen het magazijn van het distributiebedrijf eenmaal was gelokaliseerd, werden de onderzoeken voortgezet om meer te weten te komen over het commerciële netwerk van dit bedrijf.

Het zou om vier kooplieden gaan en dat er nog twee pakhuizen waren op hetzelfde industrieterrein, waarin onder meer goederen uit Roemenië, Polen en Turkije werden ontvangen. De politie deed een inval bij de drie magazijnen, waar meer dan 500.000 eet- en drinkwaren in beslag werden genomen en werden meer dan 120.000 euro aan boetes opgelegd.

Nadat de producten naar de magazijnen waren overgebracht, verwijderden de medewerkers de houdbaarheidsdata met oplossende vloeistoffen. Ze voegden de vervaldatum toe die de organisatie had afgesproken door gebruik te maken van een zeefdruk systeem die op een nieuwe verpakking werd gedrukt, of ze voegden een standaardsticker toe aan elk product met de nieuwe houdbaarheid datum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button