Costa Blanca

Villajoyosa, waar de stranden nooit druk zijn

Stranden aan de Costa Blanca die zelfs in de zomer niet overvol zijn? Die niet worden overspoeld met hoogbouw. Stranden in Spanje waar zonder problemen de anderhalve meter afstand gehouden kan worden? Het antwoord is: Villajoyosa.

Playa del Torres in Villajoyosa: Een van de weinige natuurlijke stranden aan de Costa Blanca

De eerste verplichte stop voor vakantiegangers in Villajoyosa is natuurlijk Playa Centro met de kleurrijke vissershuisjes langs de strandpromenade. De parkeerplaats is vol, maar zwemmers verdwalen op het lange strand. Zelfs in de bars en restaurants direct aan de strandpromenade kun je op zondagmiddag zonder reservering snel een plekje vinden, terwijl gezinnen genieten van hun weekend op het zand. Er wordt voornamelijk Spaans gesproken, hier en daar zijn Franse en Nederlandse flarden te horen. Kontakten met de lokale bevolking worden hier gemakkelijk gemaakt.

En dan Playa del Torres, zeker een tip: eucalyptusbomen bieden natuurlijke schaduw en is één van de weinige stranden aan de Costa Blanca die niet is bebouwd, maar toch goed bereikbaar is met de auto en alles biedt wat de zwemmer nodig heeft. Direct aan het strand is een chiringuito ingericht, een paar meter verder serveert restaurant “El Trébol” goede Spaanse tapas en paella op het terras.

Stranden in Villajoyosa: Spaanse levensvreugde aan de Costa Blanca

De Spaanse families die in het weekend het strand van Villajoyosa bevolken, komen met klapstoelen en tafels en hebben genoeg eten meegenomen om ‘s ochtends af te spreken voor de Almuerzo, om te lunchen bij de Comida, om zich bij de Entremesa en Merienda aan te sluiten en dan ergens in de avond naar huis te gaan.

In de schaduw van de eucalyptusbomen, lijkt Corona bijna vergeten aan de Costa Blanca en maakt de Spaanse levensvreugde eindelijk weer deel uit van de goede zondagstoon. Als de zon wat gezakt is, raden we een wandeling aan langs het pad dat van Playa del Torres in Villajoyosa naar Benidorm leidt. Maar wees voorzichtig! De plotseling opduikende wolkenkrabbers kunnen een verontrustend effect hebben na het idyllische strand. (Bron: ARD/Costa Nachrichten)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button