Vijf jaar cel voor poging doodsteken ex-partner

Vijf jaar cel voor neersteken van ex-partner in Benidorm
14 maart 2024

Een 53-jarige man is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf omdat hij zijn ex-partner wou doodsteken op de parkeerplaats van een hotel in Benidorm waar ze werkte.

Het vonnis, uitgesproken door de rechtbank in Alicante, beschouwt de verdachte als de dader van een poging tot moord, waarbij hij handelde “met de bedoeling zijn voormalige partner te vermoorden”. Het stel heeft ook een 12-jarige zoon.

Naast de gevangenisstraf, moet hij voor een periode van negen jaar minimaal 500 meter afstand van haar houden. Daarnaast staat hij nog eens tien jaar onder toezicht. Tevens omvat de straf de intrekking van het ouderlijk gezag over hun kind.

De steekpartij vond plaats op 27 april 2023, toen de verdachte naar de parkeerplaats van het hotel ging en wachtte tot de vrouw aan het begin van haar werkdag arriveerdeToen ze haar motorfiets parkeerde, besprong de verdachte haar, waarbij hij uitdrukkingen uitte als “Ik ga je vermoorden” en stak haar meerdere keren met een klein mes in het gezicht en in de linkerborst.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws