‘Vial Discotecas’ krijgt vorm en is volgend jaar klaar

'Vial Discotecas' krijgt vorm en is volgend jaar klaar
19 april 2024

De werkzaamheden aan de ‘Vial Discotecas’, de nieuwe weg die Benidorm zal verbinden met het toekomstige industrie- en handelsgebied en de Rijksweg 332 zullen voltooid zijn in de zomer van 2025.

Dit werd donderdag bekendgemaakt door burgemeester Toni Pérez. Hij zei dat de Vial Discotecas “één van de grootste technische werken die momenteel worden uitgevoerd in de provincie Alicante”. Deze werkzaamheden worden “volledig gefinancierd met gemeentelijke middelen, ondanks de de weigering van de staat om zijn rol op zich te nemen”.

Het gemeentebestuur zal bijna 20 miljoen euro investeren in de aanleg van deze verbindingsweg. Unibail Rodamco heeft in dit gebied een winkelcentrum ontworpen, dat samen met nieuwe hotels een aantrekkelijk gebied moet worden.

Het project omvat de aanleg van een weg met twee rijstroken in elke richting en infrastructuur voor voetgangers- en fietsers. Ook komt er een grote rotonde die onder de rondweg N-332 doorloopt, waardoor een nieuwe verbinding tot stand wordt gebracht met het industriële en commerciële terrein.

Er komt ook een tunnel onder het spoor, op het stuk ‘Station Intermodal’ en ‘Les Coves’, zoals dat recent ook is gedaan aan de avenida Beniardá. Eenmaal in bedrijf zullen de Vial Discotecas “alle verbindingsknooppunten aanzienlijk verbeteren, vooral in de gebieden Levante en Rincón de Loix”, benadrukte de burgemeester.

'Vial Discotecas' krijgt vorm en is volgend jaar klaar
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio