Vervolging voor moord met laxeermiddelen

Vervolging voor moord met laxeermiddelen
19 juni 2024

De rechtbank in Valencia acht de vrouw schuldig die haar partner heeft vermoord nadat ze hem laxeermiddelen had gegeven en bovendien zijn rekening plunderde.

Een rechtbank heeft een vrouw schuldig bevonden aan moord. De vrouw die ervan wordt beschuldigd haar partner te hebben vermoord nadat ze een grote hoeveelheid laxeermiddelen had toegediend en haar rekeningen had geplunderd totdat ze in de rode cijfers stonden.

De vrouw die terechtstaat, riskeert, zoals gevraagd door het openbaar ministerie, een gevangenisstraf van 28 jaar wegens moord, fraude en valsheid in geschrifte. De advocaat van de vrouw wil vrijspraak.

De verdachte, 49 jaar oud toen de relatie begon, werd beschuldigd van het toedienen van laxeermiddelen aan haar partner, Salvador, een 68-jarige weduwnaar bij wie verschillende medische aandoeningen waren vastgesteld, in de zomer van 2020.

De patiënt werd in september van hetzelfde jaar opgenomen en bracht vier dagen door op de intensive care. Bij thuiskomst bleef de vrouw de laxeermiddelen toedienen, ook al wist ze dat het zijn dood kon veroorzaken. Tijdens de ziekenhuisopname tot aan zijn dood kocht hij meer dan 1.000 Dulcolaxo-tabletten, meer dan 500 eenheden Evacuol en nog eens 500 Seguril.

Het slachtoffer ontwikkelde chronische diarree die ongevoelig was voor enige behandeling en gaf progressieve uitdroging en verslechtering totdat hij op 16 april 2021 stierf aan een ernstige septische shock.

Bovendien zou de verdachte tussen oktober 2020 en tot aan de dood van de man tot 152 geldopnames hebben gedaan van de betaalrekeningen van het slachtoffer en aankopen hebben gedaan met de creditcards van de man ter waarde van ruim 120.000 euro. Ook zou hij op naam van de patiënt twee leningen hebben aangevraagd, die hij telefonisch zou hebben ondertekend, waarbij de tussenkomst van de man werd gesimuleerd.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws