Nieuws

Vervallen busstation roept om onderhoud

Als u met de ALSA bus reist vanaf de luchthaven naar Benidorm, dan merkt u er misschien weinig van wanneer de bus er zijn eerste stop maakt. Maar wanneer u door het busstation loopt, of eromheen of via de winkels, dan valt een hoop verpaupering op.

Winkels is misschien iets te enthousiast, want de vele panden zitten al jaren dichtgemetseld met gipsplaten en die worden hier en daar opengebroken om te slapen. Daklozen slapen ook gewoon op andere delen van het winkelcentrum en koperdieven hebben inmiddels ook hun slag geslagen rondom het gebouw. In de avond en nacht is het er nu donker en geeft een zeer onveilig gevoel. Een busstop in de late avond of nacht is daarom ook af te raden want veilig is het er niet en de komende maanden zal het eerder donker zijn en dus nog onveiliger.

De gemeente roept op om haast te maken met de renovatie omdat dit busstation voor velen het entree punt van Benidorm is. Hier kunt u met de bus alle richtingen op of de tram pakken en shoppen in de Mercadona. Vorig jaar had de gemeente al ingestemd met schoonmaak en reparaties, maar daar is nog niets van terecht gekomen.

Aktueel

to Top