Costa Blanca

Versoepelingen vanaf 1 maart op een rijtje

Aanstaande maandag, 1 maart beginnen in de Valenciaanse Gemeenschap de eerste versoepelingen. Deze maatregelen blijven van kracht tot 14 maart 23:59 uur. Dit besluit wordt bevestigd door de Generalitat en de minister van Volksgezondheid, die vrijdag zijn gepubliceerd in het staatsblad van de Generalitat Valenciana (DOGV).

In deze periode zijn de besmettingscijfers van het coronavirus in de Valenciaanse Gemeenschap sterk teruggelopen en in iets meer dan een maand met 86,7% gedaald. Op 21 januari, toen eerdere beperkingen maatregelen van kracht werden, bedroeg het aantal positief geteste personen 1.166,18 per 100.000 inwoners, terwijl het op 25 februari 155,82 was.

Voorlopig kunnen vanaf 1 maart om middernacht en gedurende veertien dagen de terrassen in de horeca weer open, maar binnen blijft gesloten. De bars, restaurants en cafés mogen tot 18.00 uur de terrassen op 75% van de capaciteit openen. De tafels zijn voor maximaal vier personen. Klanten moeten een masker dragen en dit alleen afzetten om te kunnen eten of drinken en roken is verboden.

Daarnaast gaan supermarkten, apotheken, orthopedische en diervoedingswinkels en andere noodzakelijke winkels open met hun normale openingstijden. Sociale bijeenkomsten en familiebijeenkomsten mogen met maximaal vier personen plaatsvinden op openbare plaatsen, zoals op straat. Alleen mensen die deel uitmaken van hetzelfde huishouden, kunnen elkaar ontmoeten in privéruimtes. Er zijn uitzonderingen voor niet-samenwonende stellen, voor pleegzorg of voor alleenwonenden. De parken en tuinen gaan vanaf 1 maart óók weer open.

Buitensportfaciliteiten zijn toegestaan voor sporten zonder fysiek contact en individuele sporten. Buitenactiviteiten zijn toegestaan ​​in kleine groepen, met een maximum van vier personen. Hier is het gebruik van een masker niet verplicht. Sportscholen blijven wel dicht!

De avondklok blijft nog 14 dagen langer van kracht en duurt van 22.00 tot 06.00 uur. Burgers zullen de Valenciaanse Gemeenschap niet kunnen binnenkomen of verlaten, behalve om een ​​gerechtvaardigde reden, zoals terugkeer naar hun gewone verblijfplaats. De weekendafsluiting van steden met meer dan 50.000 inwoners zal worden afgeschaft. (Bron: Generalitat Valenciana)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button