ConsumentOndernemers

Verschillende winkels bieden kortingen aan gevaccineerde mensen

Het initiatief van winkeleigenaar Amparo Mira in Alicante, heeft onlangs veel lof, maar ook kritiek geoogst. Amparo Mira is de eigenaar van een winkel in Alicante die dit opvallende initiatief heeft gelanceerd. Het bestaat uit het toepassen van maximaal 15% korting op producten die worden gekocht door mensen die volledig zijn gevaccineerd.

Amparo Mira exploiteert de Modo Mujer Tendencias winkel in Calle del Teatro in Alicante. Al ruim twee weken geeft ze 15 procent korting aan klanten die kunnen aantonen dat ze volledig ingeënt zijn tegen het coronavirus. 

Nadat de vaccinkorting bekend werd, via sociale media en in de Spaanse kranten, hebben verschillende winkeliers inmiddels hetzelfde gedaan. Ook de lokale handelsorganisatie in Alicante steunt de maatregel.

Over het algemeen werd de reactie op het bericht door de meerderheid van de klanten toegejuicht, maar er waren ook opmerkingen van mensen die geen voorstander waren van de korting omdat ze deze als discriminerend beschouwden. 

“Ik heb bedreigingen ontvangen, maar ik neem niet de moeite om te antwoorden. Ik heb dit gedaan omdat het niemand schaadt” bevestigt de eigenaar van het bedrijf.

Amparo Mira laat weten blij te zijn met de steun en blij dat andere winkeliers haar idee volgen. Een idee dat ze kreeg toen haar moeder een maand voordat ze werd gevaccineerd stierf aan COVID 19.
Met het vaccin had haar moeder het overleefd. Dat is de achtergrond van de kortingsmaatregel, legt Mira uit, terwijl sommigen Amparo Mira de rug toekeren, begrijpen anderen hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk mensen te laten vaccineren.  Haar kortingsactie liep tot dit weekend en ze is blij met de aandacht die ze heeft gekregen.

In de regio Valencia hebben 88,5% één dosis vaccin gekregen, terwijl 90,3% twee doses hebben gekregen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button