Home Vervoer Verschillende tuchtprocedures aangespannen tegen low-cost vliegmaatschappijen

Verschillende tuchtprocedures aangespannen tegen low-cost vliegmaatschappijen

door admin
DISCIPLINAIRE PROCEDURES TEGEN HANDBAGAGEKOSTEN VAN LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN

Het Ministerie van Consumentenzaken in Spanje heeft verschillende tuchtprocedures aangespannen tegen zogenaamde low-cost maatschappijen die extra kosten in rekening brengen voor handbagage. maar ook stoelreserveringen voor ouders van minderjarigen.

Deze goedkope luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair, Vueling, Easyjet, Volotea en Eurowings, bieden scherpe prijzen in hun reclamecampagnes. Deze prijzen stemmen echter niet overeen met de uiteindelijke prijs die de consument betaalt.

Er loopt een onderzoek tegen de low cost maatschappijen, die een aandeel hebben van 30% van het aantal reizigers. Deze maatschappijen brengen onder andere kosten in rekening voor handbagage die in de cabine wordt vervoerd.

Het onderzoek komt er nadat consumentenorganisatie Facua aangifte heeft gedaan tegen Ryanair, Vueling, easyJet, Volotea en Eurowings. De tuchtzaken betreffen de vergoedingen van de luchtvaartmaatschappijen voor handbagage (40 cm x 30 cm x 15 cm) naast een klein persoonlijk accessoire zoals een kleine tas.

Het gaat ook om extra kosten die traditioneel in de basisprijs zijn inbegrepen en die de meeste luchtvaartmaatschappijen in rekening brengen voor het laten boeken van een gezinslid naast een hulpbehoevende minderjarige of gehandicapte.

De belangenorganisatie van de luchtvaartmaatschappijen ALA (Asociación de Líneas Aéreas) vindt echter dat de luchtvaartmaatschappijen het recht hebben om extra kosten in rekening te brengen voor diensten. Ze zijn “legaal” en in overeenstemming met EU-verordening 1008/2008, die de vrijheid van luchtvaartmaatschappijen vastlegt om prijzen vast te stellen. ALA vreest dat de luchtvaartmaatschappijen een boete kunnen krijgen tussen de 10.000 euro en 1 miljoen euro.

Facua stelt dat de extra kosten in strijd zijn met de Luchtverkeerswet, waarin staat dat de vervoerder, in dit geval de luchtvaartmaatschappij, verplicht is de handbagage van de reiziger kosteloos te vervoeren. Er zijn uitzonderingen, maar die hebben te maken met veiligheid, gewicht of maat.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?