Home Overig Nieuws Verplichte hondenverzekering wordt uitgesteld

Verplichte hondenverzekering wordt uitgesteld

door admin
Verplichte hondenverzekering uitgesteld

Vanaf 29 september moesten alle hondenbezitters een verplichte verzekering voor hun huisdier afsluiten, maar de invoering van de verplichte hondenverzekering is uitgesteld.

In maart heeft Spanje een nieuwe dierenwelzijnswet aangenomen. Naast veel nieuwe punten was deze verplichte verzekering voor honden een belangrijk onderdeel. Zes maanden na de aankondiging in de staatscourant BOE zou het besluit ten uitvoer worden gelegd. Maar dat gaat voorlopig niet door! De autoriteiten hebben geen nieuwe datum vastgesteld voor de introductie van de hondenverzekering in Spanje.

Onder meer het opstellen van de voorwaarden verbonden aan deze geheel nieuwe aansprakelijkheidsverzekering is nog niet gereed, daarom is de zaak tot nader order uitgesteld.

Naar schatting moeten negen miljoen hondenbezitters zich verzekeren, zodat eventuele derden niet gewond raken als de hond letsel of schade veroorzaakt.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?