Verpakte gebakken eieren te koop bij Mercadona

Mercadona blijft haar consumenten verrassen. Eens te meer heeft het op de markt brengen van een controversieel product het voedingsbedrijf Juan Roig social media opgeschud. Voor een prijs van 1,80 euro per pak zijn spiegeleieren te vinden in de koelafdeling, die alleen extra vierge olijfolie, zonnebloemolie en ei bevatten.

In verpakkingen van twee worden deze gebakken eieren vacuüm verpakt in een beschermende atmosfeer, zelfs met behoud van de textuur van de dooier.

Wat ons wel verbaast is dat ze een relatief lange houdbaarheidsdatum hebben voor dit soort producten. Natuurlijk, eenmaal geopend, staat op het etiket dat ze binnen tien uur na opening moeten worden geconsumeerd. Het is met 1,80 voor deze twee eieren wel prijzig, want een pakje van 6 normale eieren kost beduidend minder.

Om de eieren te eten, raadt Mercadona aan om ze 30 of 40 seconden in de magnetron te verwarmen in de verpakking. Het spiegelei, ontwikkeld door de Spaanse chef-kok J. Yzuel, lijkt misschien gek, maar het maakt het mogelijk om snel en veilig gebakken eieren aan te bieden in restaurants en kantines (200 kunnen in 6 minuten ontdooid worden in een oven met meerdere niveaus).

Back to top button