Nieuws uit Benidorm

Vernieuwing in de hydraulische infrastructuur

De gemeenteraad van Benidorm gaat verder om de hydraulische infrastructuur van de stad te verbeteren en te optimaliseren. Zo zijn op dit moment renovatiewerken op vijf punten van het waternetwerk, met een investering van meer dan 2 miljoen euro en die worden uitgevoerd met de vernieuwingsfondsen die zijn voorzien in het contract met Hydraqua.


Burgemeester, Toni Perez; de wethouder voor de waterkringloop, José Ramón González de Zárate; en de manager van Hidraqua in Benidorm, Ciriaco Clement, waren geïnteresseerd in de voortgang van de renovatiewerkzaamheden en namen een kijkje aan de drinkwater- en rioleringsinfrastructuur in de calle Esperanto, in het tussengedeelte tussen Doctor Orts Llorca en Avenida Europe.

Een actie die, net als al die andere acties die de afgelopen zeven jaar onder de grond van de stad zijn uitgevoerd, hebben gevolgen aan de oppervlakte, zei de burgemeester, doelend op het vrij onzichtbare werk voor de meesten. omdat we niet alleen het netwerk en de openbare voorzieningen verbeteren, zei hij. In dit geval omvat de actie ook de wijziging en renovatie van de trottoirs en de creatie van oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Bij dit project aan de calle Esperanto, wordt overwogen om het drinkwaternet te vernieuwen door asbestcementbuizen te vervangen door andere buizen van gietijzer, evenals alle kleppen en onderdelen waarin ze speciaal zijn aangesloten. Ook worden brandkranen geplaatst; en er wordt actie ondernomen op het riool- en hemelwaternet. Bovendien zal, gebruikmakend van dit werk, een overloopt worden gecreëerd ter hoogte van de straat Doctor Orts Llorca om de specifieke overloopproblemen op te lossen die zich hebben voorgedaan in de collector in dit gebied tijdens perioden van intense regen, zoals dat ook dezer dagen het geval is.


Naast deze actie worden er ook renovatiewerken uitgevoerd aan de hydraulische infrastructuur in het gedeelte van Calle JaĂ©n tussen Avenida Europa en Cuenca en het drinkwaternetwerk van de Marina Alta en Marina Baixa. Ten slotte wordt ook het project ter verbetering van de drinkwater- en rioleringsnetwerken in de straten Callosa d’En SarriĂ , Orxeta, La NucĂ­a en Sella gedaan. De burgemeester heeft benadrukt dat het waternetwerk van Benidorm een ​​bezettingsgraad heeft van iets meer dan 95%, 20 punten boven het Spaanse gemiddelde; een cijfer dat niet het resultaat is van toeval, maar van de zeer belangrijke investeringen in waterinfrastructuur die de afgelopen decennia door de gemeenteraad en Hidraqua zijn gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button