Nieuws

Verliezen Costa Blanca 200 miljoen door de beslissing Britse regering

Het opleggen van een 14-daagse quarantaine bij terugkeer in het VK zorgt ervoor dat de reserveringen afnemen en dat in augustus ongeveer 300.000 overnachtingen verloren gaan. Een desastreus effect op de quarantaine maatregel van de Britse regering.

Verliezen van 150 miljoen euro voor Benidorm en tot 200 miljoen voor de Costa Blanca. Dat is de economische impact die de beslissing van het Verenigd Koninkrijk om een quarantaine op te leggen aan alle inwoners van dat land die op vakantie terugkeren uit Spanje, zal opleveren. Volgens de hotelvereniging Hosbec zou dat bedrag dus overeenkomen met de maand augustus, waarin tussen de 200.000 en 300.000 overnachtingen verloren zouden kunnen gaan.

In verband met dat besluit van de Britse regering benadrukte de secretaris-generaal van Hosbec wat het betekent voor de luchthaven Alicante. Op lijnvluchten gaan een half miljoen stoelen verloren.

MEER BEDRIJVEN SLUITEN

Vanwege deze situatie heeft Hotel Rosamar besloten zijn heropening uit te stellen tot waarschijnlijk volgend jaar. Ook KU discotheek heeft besloten om de deuren voorlopig te sluiten. Achter de schermen werken de bedrijven ondertussen aan maximale voorzorgs- maatregelen.

(Bron: Diario Informacion – KU – Rosamar)

Aktueel

to Top