Costa Blanca

Verlenging van de Perimetersluiting tot half april

De Valenciaanse regering onder voorzitterschap van Ximo Puig zal de mobiliteitsbeperkingen verlengen vanwege de angst voor een vierde golf van het coronavirus en dringt aan op de noodzaak om een ​​akkoord te bereiken tussen alle autonome gebieden. Afgelopen donderdag heeft hij duidelijk gemaakt dat hij de toeristen uit bijvoorbeeld Madrid, met Pasen graag zou willen verwelkomen, maar dat het niet mogelijk zal zijn.

De Generalitat beschouwt de campagne voor paastoerisme als verloren, ondanks het feit dat de hotelvereniging Hosbec erop staat uitzonderingen te maken voor de perimetersluiting voor reizigers die een reserveringsbevestiging op zak hebben. Ximo Puig wil de regio beschermen tegen mogelijke verplaatsingen die coronavirusinfecties zouden kunnen verspreiden, terwijl de vaccinatiegraad nog niet groot genoeg is. De Generalitat hoopt dat de mobiliteitsbeperkingen en de reactivering van het toerisme, deze zomer dan wel werkelijkheid kunnen worden.

Dus, naast het verbod om de Valenciaanse Gemeenschap te verlaten en binnen te komen totdat de Pasen en de Paasvakantie zijn verstreken, handhaaft de Generalitat de avondklok tussen 22.00 uur ‘s avonds en 06.00 uur’ s ochtends, evenals de beperkingen van ontmoetingen tussen niet-samenwonenden in zowel openbare als privéruimtes.

Door de afname van de corona infecties, dat voor het eerst sinds oktober is gedaald, kan de Generalitat vanaf 15 maart enkele van de beperkingen versoepelen. Verplaatsingen binnen de Valenciaanse Gemeenschap zijn dan toegestaan ​​wanneer de gemeentelijke opsluitingen van de belangrijkste steden worden opgeheven. Ondertussen zal het ministerie van Volksgezondheid volgende week met de horeca in gesprek gaan over de mogelijkheid om de geldende maatregelen voor bars en restaurants, die tot nu toe alleen hun terras kunnen gebruiken, kunnen werken, te verlagen. (Bron: ABC)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button