Verkeer & OV

Verkeersmaatregelen strenger rond het centrum

Ayuntamiento de Benidorm

Benidorm wil de snelheidslimiet in en rond het centrum verlagen naar 20 km om de intensiteit van het verkeer en de luchtverontreiniging te verminderen. Een maatregel die de gemeente nu heeft aangekondigd, maar pas in januari echt van kracht zal worden.

Wethouder Jose Ramon Gonzalez de Zarate zei dat deze beperkingen gaan gelden vanaf de Av. de Europa / Calle Lepanto tot de boulevard en Vicente Llorca Alós. Verder zij hij;

“In het centrale gebied omvat deze snelheidslimiet het gebied tussen de straten Ruzafa, Venus, Almendros en Marqués de Comillas. Bovendien is de toegang voor voertuigen beperkt tot twee punten van de stad: de Cruz de Serra Gelada en de Ermita y Tossal de La Cala. “

De wethouder benadrukte dat in het centrum de voetganger voorrang geniet en de fiets de voorkeur heeft boven de auto, vandaar de maximumsnelheid van 20 km per uur en wat op sommige plekken zelfs 10 km zal zijn.

Vanaf nu tot 20 januari 2021 zal het publiek een periode van ‘gewenning’ hebben waarin ondertussen camera’s en toegangscontroles worden geïnstalleerd. Vanaf die datum gelden de nieuwe regels.

(Bron: Gemeente Benidorm)

Aktueel

to Top