Video Reportages

Verkeer op Avenida Beniardá gaat ondergronds bij overweg

Eén van de belangrijkste toegangswegen in Benidorm gaat eindelijk verlost worden van oponthoud door de Tram bij de overweg. De gemeente gaat 1,5 miljoen euro pompen in het plan om de tramlijn van de FGV te moderniseren die door de stad loopt.

Avenida Beniardá is een van de hoofdingangen van Benidorm en heeft tijdens de zomer tot 30.000 auto’s per dag te verduren. Benidorm roept al jaren om een oplossing voor de overweg met slagbomen op de Avenida Beniardá, een van de belangrijkste toegangswegen tot de stad. Zowel vanwege de files die optreden wanneer de slagbomen van de overweg dicht gaan voor de tram als vanwege de onveiligheid die het met zich meebrengt voor voetgangers. En het lijkt erop dat het is gelukt. Na lang onderhandelen, leggen de gemeenteraad en FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) een project voor dat dit probleem zou gaan oplossen door het verkeer in dat gebied ondergronds te laten lopen.

Tevens worden er ventwegen aangelegd en slagbomen gaan dus verdwijnen. Dit alles zal niet alleen in Beniardá, maar ook op de overweg op de Avenida de Andalucía en bij het Intermodal Station tegenover het busstation gerealiseerd worden. Dit jaar zal het project worden uitgevoerd.

IN HET FILMPJE STAAT 30.0000, DIT MOET 30.000 ZIJN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button