Veldrijden in Benidorm

Als het aan Benidorm ligt, weet de sportieve fietser hen voortaan dus ook te vinden voor een winterse vakantie of trainingskamp, en precies dat is waar de cross bij komt kijken. Dat de wedstrijd een middel is om het toerisme een zwengel te geven, mag geen verrassing heten, maar de specifieke keuze voor een veldrit in Benidorm is een hele bewuste geweest.

Bij een kustplaats als Benidorm verwacht je wellicht een strandcross, maar niks is minder waar. Het parcours loopt door twee parken en kent een behoorlijk groot hoogteverschil. Het eerste deel van de cross loopt over een strak gazon en zal behoorlijk snel zijn, terwijl het tweede deel uit een lange klim en enkele technische passages bestaat.

Na binnenlandse toeristen, Frankrijk en Groot-Brittannië vormen Nederland en België namelijk de grootste markt voor Benidorm. Precies de twee landen waar veldrijden het grootst is en het meeste aandacht geniet.

Daarnaast valt het veldrijseizoen in de minst drukke periode aan de Costa Blanca. Alhoewel er nog altijd tienduizenden toeristen in Benidorm rondlopen, is het niet te vergelijken met de drukte van de zomer. Met de cross hoopt de stad dus extra bezoekers aan te trekken om de relatieve rust in die periode op te vangen. Daarnaast moet het dus ook de stad presenteren als alternatief voor de ‘klassieke’ bestemmingen als Calpe en Denia voor een trainingskamp in de wintermaanden.

En zelfs de specifieke datum, 22 januari is niet aan het toeval overgelaten. Het is namelijk in die periode dat de meeste profploegen hun trainingskampen in de omgeving beleggen. Zo hoopt de organisatie dat enkele toppers al in de buurt zijn en de drempel om deel te nemen aan de wedstrijd lager wordt.

Met succes, want Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben al toegezegd te starten. Ook Tom Pidcock zal waarschijnlijk gaan deelnemen, dus met de grote drie aan de start van de herenwedstrijd zal de organisatie in hun handen wrijven.

Lange termijn
Het is natuurlijk nog afwachten hoe de wedstrijd verloopt en hoe de veldritwereld erop reageert, maar op het eerste gezicht heeft de cross de potentie om een blijvertje te worden. (Bron: Wielerflits.nl)

Back to top button