Home Overig Nieuws Veiling van een half gebouw in Benidorm

Veiling van een half gebouw in Benidorm

door admin
Een schuld van twee miljoen euro eindigt met de veiling van een half gebouw in Benidorm

Een half gebouw in Benidorm gaat met een veiling onder de hamer om een schuld van ruim 2 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Het gaat om Toren 1 van het San Francisco-complex aan de avenida Europa en calle Esperanto.

De Rechtbank van Benidorm heeft het verzoek van de financiële onderneming behandeld, die heeft verzocht om uitwinning van de hypotheek op het bedrijf dat eigenaar is van deze appartementen: Tonisa Inmuebles en Benidorm Europa. De schuld van de vennootschap aan Financiera Publicredit bedraagt ​​1.847.357,40 euro. Hierbij moet nog eens 87.969,40 euro rente en de kosten van de daaropvolgende liquidatie worden toegevoegd. Een bedrag dat ze nu met de veiling willen terugverdienen.

Het complex is gebouwd in 1990. Het bevindt zich aan de calle Esperanto, nummer 23. Het bestaat uit twee torens. Het gaat hierbij om de eerste toren, waarvan de gevel zichtbaar is vanaf avenida Europa.  Het bouwbedrijf, oorspronkelijk uit Callosa d’en Sarrià, heeft het gebouw ongeveer vier jaar geleden verkocht aan Tonisa Inmuebles. Deze laatste is gevestigd in Getafe en een van de conglomeraten van bedrijven die verband houden met de enige beheerder is het transport van goederen, de verkoop van brandstof of de vastgoedmarkt.

Zo kwam ongeveer de helft van de woningen en garages in de toren in handen van het nieuwe bedrijf. Toen het de eigendom overnam, begon het met de renovatie van de appartementen waarvan het niet bekend is of ze volledig voltooid zijn. Van de 55 kavels die worden geveild, zijn er 30 parkeerplaatsen in de garage en 24 woningen. De overige kavel is een commerciële ruimte op de begane grond van het gebouw. 

De woningen zijn ongeveer 67 vierkante meter groot, meestal met één kamer en een terras, evenals een gemeenschappelijk zwembad en recreatieruimtes die worden gedeeld met de rest van de bewoners. In de globale berekening worden de 55 panden gewaardeerd op 3,8 miljoen euro. Zo schatten ze voor parkeerplaatsen zo’n 16.000 euro, voor woningen rond de 120.000 euro, afhankelijk van de indeling en voor het commerciële pand 288.000 euro. (Bron: Alicante Plaza)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?