veel schade door storm

De gemeentelijke diensten leggen de laatste hand aan het herstel van de schade, veroorzaakt door de zware regen die zondagochtend vroeg plaatsvond en in slechts anderhalf uur tijd 100 liter per vierkante meter bereikte in sommige delen van de stad. Er was alleen materiële schade in Benidorm.

De meeste schade was op het strand van Levante, voornamelijk in de Rincón de Loix, waar grote geulen tevoorschijn kwamen wat de leidingen voor de voet-douches aantastte. Ook sommige delen van de houten looppaden op het strand moeten worden vervangen. Dinsdag zal vrijwel alles hersteld zijn.

Wat de andere twee stadsstranden betreft, is er in Poniente slechts lichte schade terwijl in Mal Pas geen significante schade is geweest. Vandaag is men bezig geweest met het strand weer op te vullen met zand.

Met name in de straten Paris en Almirall Bernat de Sarrià vielen twee muren op de openbare weg, waarbij de gemeente snel over ging tot het puinruimen, terwijl bij het Imalsa-gebouw de val van de muur de voertuigen van zes eigenaren trof. De muur van de park-and-ride-parkeerplaats aan de calle Lérida stortte ook in.

Back to top button