Horeca

Veel annuleringen als gevolg van hoge aantal infecties

De imagocrisis die is afgeleid van de hoge besmettingscijfers heeft, zoals uitgelegd door Nuria Montes, algemeen secretaris van de hotelvereniging Hosbec, een lawine van annuleringen veroorzaakt die tussen de 10% en 15% kunnen worden geschat.

De annuleringen komen van de binnenlandse markt, legde Montes uit, een vervelende realiteit, omdat men vooral zich op de Spanjaarden richtte, wegens het lage aantal toeristen in de stad. En dit alles in een context waarin de bezettingsprognoses de dalende trend bleven vertonen die sinds de tweede helft van augustus werd ervaren, maar de laatste tijd loopt Benidorm voorop als het om besmettingen gaat.

Een ‘horror-scenario’ die erg toepasselijk is in dit Halloween-weekend waarin hotels extra gasten proberen te lokken met promoties en spelen ook andere horeca in op het griezel fenomeen uit Amerika, met bijvoorbeeld speciale buffetten of gratis entreekaartjes voor pretparken.

In de rest van de Valenciaanse Gemeenschap heerst optimisme. Een bezettingsgraad van 80% wordt verwacht in de hotels aan de kust en 85% in het toerisme in het binnenland, volgens de voorspellingen van de Confederatie van Toeristische Ondernemers onder voorzitterschap van Luis Martí. Met een toename van de aanwezigheid van internationaal toerisme in Valencia.


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button