Home Overig Nieuws Vanaf september moet u een eigen hondenverzekering hebben

Vanaf september moet u een eigen hondenverzekering hebben

door admin
Vanaf september moet u een eigen hondenverzekering hebben

Als u een hond heeft, moet u vanaf september een eigen hondenverzekering voor uw huisdier afsluiten. Vanaf 29 september is het verplicht om voor alle honden een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Het is de nieuwe dierenwelzijnswet die van kracht wordt. De nieuwe verzekering is bedoeld om eventuele schade die de hond veroorzaakt aan derden te dekken. Een dergelijke verzekering kost de hondenbezitters 15-20 euro per jaar. Als u een hond van een gevaarlijk ras heeft, moet u een aanvullende verzekering afsluiten met een minimale dekking van 120.000 euro.

Als u niet zo’n verzekering heeft, kunt u een boete krijgen tot 10.000 euro. De verzekering is al op meerdere plaatsen in Spanje ingevoerd, onder andere in Baskenland en Madrid.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?