Home Benidorm Van Aert en Van Empel zegevieren in Benidorm

Van Aert en Van Empel zegevieren in Benidorm

door admin
Van Aert en Van Empel zegevieren in Benidorm

Wout van Aert en Fem van Empel zegevieren onder de zon in Benidorm. Ruim 16.000 toeschouwers woonden de UCI Wereldbeker Cyclocross – Benidorm Costa Blanca 2024 bij.

Na de memorabele eerste editie in 2023 zette de UCI Wereldbeker Cyclocross – Benidorm Costa Blanca deze zondag 21 januari een uitmuntende show neer. Meer dan 16.000 fans verzamelden zich in het El Moralet en Foietes Park om te genieten van een van de grootste spektakels die de wielersport te bieden heeft, met wedstrijden gewonnen door Wout van Aert en Fem van Empel. De Belgische allrounder versloeg uiteindelijk zijn aartsvijand, Mathieu Van der Poel, die niet kon vechten voor zijn tweede overwinning op rij in Benidorm, iets wat zijn landgenoot Fem van Empel wel opnieuw kon bereiken voor Puck Pieterse.

Het Heren Elite-evenement zorgde voor een van de meest opwindende races van het winterseizoen. De huidige wereldkampioen, topfavoriet na het winnen van alle races die hij tot nu toe in het seizoen had gereden, Mathieu Van der Poel, kreeg in de eerste van de negen ronden een mechanisch probleem. De spannende comeback van de Nederlander culmineerde halverwege de vierde ronde met een inhaalactie op de Belg Wout van Aert, die de race aan de leiding had.

Het tweemansgevecht werd in de vijfde ronde een viermansgevecht, toen de Brit Tom Pidcock en de Belg Michael Vanthourenhout zichzelf uitnodigden voor het feest… oorlog in de achtste ronde, toen Eli Iserbyt, Thibau Nys, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte en de Spaanse kampioen en lokale held Felipe Orts bereikte de kop van de race.

Een valpartij dwong Van der Poel tot een nieuwe opgave die hij niet kon goedmaken en genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Van Aert en Vanthourenhout vielen meteen op, waarbij de Visma-renner profiteerde van zijn fysieke superioriteit ten opzichte van de Europees kampioen. Nys completeerde het podium voor Iserbyt, die een gigantische stap zette op weg naar het winnen van de UCI Wereldbeker Cyclocross.

Fem van Empel en Puck Pieterse daagden elkaar voor de zoveelste keer dit seizoen uit in de dameskoers. Vanaf de eerste ronde waren ze er dichtbij, in een strijd waar alleen Ceylin del Carmen Alvarado aan mee kon doen.

De situatie bleef ongewijzigd tot de laatste ronde, toen Alvarado op de lange klim probeerde aan te vallen en werd gecountered door Pieterse die koste wat het kost Van Empel probeerde te distantiëren. De Visma-renner slaagde er echter in haar aanval te weerstaan en te zegevieren, waarbij ze risico’s nam in de laatste meters en in ongeloof de hernieuwing van haar overwinning van vorig jaar op precies dezelfde locatie vierde. Alvarado completeerde het podium en wist daarmee de eindzege van de UCI Wereldbeker Cyclocross veilig te stellen.

De Belg Emiel Verstrynge won de U23-race voor heren en stond bovenaan het podium, samen met Jente Michels en Aaron Dockx. In de tweede race van de dag, het juniorenevenement voor dames, won Célia Gery voor Viktória Chladonová en Cat Ferguson, die de WK-leiding verloren aan de Franse. Wat de Junior-race voor heren betreft, pakte de Franse Aubin Sparfel zowel de overwinning als de leiding in de Wereldbeker.

Bron: UCI Elite Cyclo-Cross World Cup 2024 – Cyclocross – Benidorm – foto’s Rafa Gomez/SprintCyclingAgency©2024

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?