Nieuws uit BenidormVerkeer

Valencia krijgt de eerste luchtdrone-snelweg van Spanje

De Valenciaanse regio werkt aan een project met UPV (Universitat Politècnica de Valencia) waarmee Valencia de eerste luchtdrone-snelweg van Spanje krijgt. De regio heeft zelfs al 3 drone-snelwegen die voor diverse doeleinden zullen worden gebruikt. Naar verwachting zal het hele proces tussen 2023 en 2025 zijn afgerond.

Momenteel zijn er al drie drone-snelwegen aangelegd. De eerste is een testfaciliteit op het vliegveld van Siete Aguas, de tweede gaat van daaruit naar de luchthaven van Castello en de derde naar Mutxamel.

De luchtdrone-snelweg is al in gebruik door de Guardia Civil en was tijdens de tweede golf van de pandemie in de stad Valencia in gebruik om medicijnen vliegensvlug vervoerd te krijgen tussen het Arnau de Vilanova-ziekenhuis en Feria Valencia. Terwijl het normaal gesproken 20 tot 30 minuten zou duren om over de weg te leveren, waren de drones in staat om de klus binnen drie minuten te klaren.

OOK BOETES VOOR VERKEERSOVERTREDINGEN
De DGT heeft inmiddels ook gebieden waar drones zullen vliegen, wat kan leiden tot boetes als je tijdens het rijden geen veiligheidsgordel draagt ​​of een mobiele telefoon gebruikt.

“De drones zijn bedoeld om roekeloos gedrag op de weg te detecteren en het verkeer in delen van wegen met een hoog risico op ongevallen te monitoren”, meldt de autoriteit op haar officiële Twitter-account.

De apparaten vliegen op een hoogte van 120 meter en kunnen een maximumsnelheid van 80 km/u bereiken en kunnen overtredingen op één of twee kilometer afstand van de drone detecteren. Volgens de DGT hebben de 39 drones ongeveer 40 minuten vliegtijd, high-definition camera’s en zullen ze over het hele land worden verspreid.

In de provincie Malaga zullen er twee zijn. Een van de apparaten zal boetes kunnen uitdelen die je dan per post thuis krijgt, terwijl de andere zal worden gebruikt voor het monitoren van verkeersstromen. (Bron: EuroWeeklyNews/Sur)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button