Video Reportages

Valencia dit jaar weer zonder Fallas (video)

Vanwege Corona moeten ook dit jaar Valencia en Alicante het jaarlijkse Fallas feest voorbij laten gaan. Het zijn de feesten met grote poppen van papier-maché die in de straten worden neergezet en meestal boven de huizen uitkomen. Ook het belangrijkste feest in Alicante, de Hogueras de San Juan, gaat in 2021 waarschijnlijk niet door evenals in de Rincón de Loix in Benidorm. Unesco verklaarde in 2016 de Fallas tot immaterieel cultureel erfgoed.

post-image-2Afhankelijk van de situatie vindt het festival nu virtueel plaats. De Falleros, zoals de vele deelnemers en liefhebbers zichzelf noemen, hebben hun ramen en balkons feestelijk versierd in Valencia, en vandaag, 19 maart vindt ook online een “Crema” plaats. Dat is het hoogtepunt van het feest, de verbranding van de bouwwerken. Als je dit wilt zien, kun je de “Dulk Falla 2021” -app downloaden.

Het Fallas feest is van oorsprong een heidens feest en komt van het Latijnse woord Facla wat fakkel betekent. Het zijn één van de grootste en meest populaire feesten en eigenlijk leeft men er het hele jaar naar toe en zijn de Falleros er ook het hele jaar mee bezig. Er is veel vuurwerk, dat al in de vroege ochtend begint en gaat eigenlijk de hele dag door. Dit feest eindigt altijd op 19 maart, wat een andere zeer belangrijke dag in Spanje is; Vaderdag.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button