Home Overig Nieuws Vaccincampagne tegen het coronavirus start dit najaar

Vaccincampagne tegen het coronavirus start dit najaar

door admin
Nieuwe corona vaccinatiecampagne in Spanje komt in het najaar

De Spaanse gezondheidsautoriteiten gaan dit najaar een nieuwe vaccincampagne tegen het coronavirus uitrollen. 

Mensen, ouder dan 60 jaar, maar ook mensen met onderliggende ziekten zoals diabetes, astma of kanker krijgen de vaccinatie aangeboden. Er zal voor het eerst gebruik worden gemaakt van het Spaanse vaccin Hipra. Het Hipra-vaccin is vorig jaar goedgekeurd, maar is nog niet eerder gebruikt.

De gezondheidsautoriteiten eisen dat iedereen die in de gezondheidszorg werkt, wordt gevaccineerd. Hetzelfde geldt voor mensen die werkzaam zijn bij publieke activiteiten van belangrijk maatschappelijk belang, zoals politie en brandweer.

Het aantal met corona besmette mensen is in Spanje de afgelopen weken fors toegenomen. De situatie is nog steeds onder controle. Ook geldt weer een mondkapjesplicht in veel ziekenhuizen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?