Home Horeca Benidorm kampt met te kort aan horeca personeel

Benidorm kampt met te kort aan horeca personeel

door admin
Personeelstekort in Benidorm

Benidorm krijgt het lastig deze zomer. De stad kampt met een te kort aan horeca personeel. Er is een groot gebrek aan 4.000 obers en serveersters.

Benidorm telt  zo’n 1500 horecazaken die gemiddeld 5 mensen in dienst hebben, maar in het hoogseizoen en in het weekend, moeten er vanwege de grote drukte, mensen bij. Maar veel werknemers zijn tijdens de coronacrisis weggetrokken uit Benidorm of uit de horeca gestapt. Daarom biedt ABRECA nu gratis cursussen aan voor mensen zonder ervaring in de horeca, om hen alsnog klaar te stomen voor de zomer.

Personeel gezocht m/v (Ervaring niet vereist)

Omdat het personeelstekort zo extreem hoog is, kan vrijwel iedereen na een sollicitatie gelijk aan de slag. Ook zonder enige horeca-ervaring. Learning on the job dus. Omdat het voorjaar rond Pasen erg druk was, waren sommige zaken ook genoodzaakt om dagdelen of soms zelf een dag per week te sluiten. Grote restaurants of hotels sloten zelfs delen af, zodat minder personeel een kleinere “wijk” te bedienen had.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?