Urban Art Day: creatief met afvalbakken

Urban Art Day: creatief met afvalbakken
8 juni 2024

Zaterdag was een creatieve dag in het Parc de Foietes. Ongeveer 80 afvalbakken werden voorzien van kunst, die eigenlijk van de stranden verwijderd zouden worden en die nu een tweede leven krijgen. De creatieveling konden zich hiervoor inschrijven.

Ondanks de warmte trok het enkele honderden bezoekers en vele kunstenaars. Deze ‘Dag van de Stedelijke Kunst’ (Urban Art Day) gezamenlijk georganiseerd door de gemeente Benidorm, was de laatste van de evenementen die deze week door het gemeentebestuur werden georganiseerd in het kader van Wereldmilieudag.

Tweede leven voor afvalbakken

De 80 afvalbakken waren dit jaar van de stranden verwijderd en vervangen door nieuwe, nadat ze hun levensduur hadden beëindigd. Omdat ze in goede staat verkeerden, was er nagedacht om ze een tweede leven te geven. De gemeente bedacht om ze beschikbaar te stellen aan stadskunstenaars, zodat ze ze konden beschilderen en om daarna tentoongesteld te worden op de stranden voor de duizenden mensen die elk jaar het strand bezoeken.

Benidorm zet zich de laatste jaren in voor stedelijke kunst op straat met beelden, sculpturen en nu dus kunstzinnige afvalbakken.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Ansichtkaartententoonstelling 'Souvenir van Benidorm'

Ansichtkaartententoonstelling ‘Souvenir van Benidorm’

De Afdeling Historisch en Cultureel Erfgoed in Benidorm, lanceert een ansichtkaartententoonstelling waarmee
Een propeller van het korvet "Hunter" zal worden tentoongesteld op een rotonde op het Poniente-strand in Benidorm

Propeller tentoongesteld op rotonde Poniente strand

Aan het Poniente strand staat weer een nieuw “kunstwerk” op een rotonde