Home Toerisme Gerenoveerde Paddenstoelenstraat in Alicante succesvol

Gerenoveerde Paddenstoelenstraat in Alicante succesvol

door admin
Gerenoveerde Paddenstoelenstraat in Alicante erg populair

De gigantische paddenstoelen in de Calle de las Setas (Paddenstoelenstraat) in Alicante lijken het goed te doen. De paddenstoelen hebben geholpen om dit deel van de stad, dat nog maar zo’n tien jaar geleden grijs en treurig was, nieuw leven in te blazen.

De echte naam van de straat is Calle San Francisco, maar wordt nu simpelweg Calle de las Setas genoemd. De paddenstoelen zijn in 2013 geplaatst onder druk van omwonenden. De straat was absoluut aan vernieuwing toe.

Tegelijkertijd werden de gevels van de huizen opgeknapt en begonnen de winkels, bars en cafés in de buurt weer geld op te leveren. Tegenwoordig is dit één van de populairste wijken van de stad.

paddestoelenstraat in Alicante

Veel Selfies

Dit zou ook de plek in heel Alicante moeten zijn waar de meeste “selfies” worden gemaakt. Ansichtkaarten met motieven uit de Calle de las Setas zijn een goed verkoopartikel geworden.

De rekening voor de renovatie zou rond de 66.000 euro hebben gelegen, maar zelfs de tegenstanders van het project geven achteraf toe dat het geld zeer goed geïnvesteerd was. Binnenkort zie je op de website een video-item over de leuke bezienswaardigheden in Alicante.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?